П`ятниця, 26.Кві.2024, 17:17

Меню сайта
Друзья сайта

Банер сайту

банер сайту 

Код для вставки цього банера






Главная » 2012 » Березень » 17 » Виставки
18:57
Виставки
Відкрита виставка народних умільців. Лариси Павлівни Котової.
«ЧЕРВОНИМИ І ЧОРНИМИ НИТКАМИ»

Про народну вишивку України написано чимало наукових праць.
Вишиванка – це духовний символ нашого народу, його творчі пошуки, радість, горе, його перемоги та поразки. Завітавши до музею, на вишиті картини майстрині мали змогу подивитися всі шанувальники цього ремесла.
З великою цікавістю в музеї пройшла виставка «Червоними і чорними нитками», яка налічувала 50 робіт самобутньої майстрині Л.П.Котової. Творчий доробок включав у себе розмаїття тем: духовно-релігійна, дитяча, любовна лірика, пейзажна.
Мистецтво вишивання наша героїня опанувала самостійно. Кожну вишивку пані Лариса відчуває душею. Всі узори – особливі й неповторні в одному екземплярі.
Майстриня дивовижно об’єднала у своїй творчості малюнок і живопис. Роботи вражають чіткістю задуму, точністю орнаменту.
(Присутні: учні міста а також жителі та гості міста - 500 чол.)

Цікаво і змістовно був проведений театралізований захід

« Гуляйполе історичне в постатях і особистостях». В матеріалах заходу були представлені історичні довідки про заснування міста його перших поселенців, економічний розвиток Гуляйполя у Х1Х ст. на початку ХХ ст. а також колоритно висвітлені народні звичаї в українській хаті. Працівниками музею показана театралізована вистава, яка розкриває історію вулиць, імен, прізвищ, а також звичаїв на гуляйпільщині кінця Х1Х ст. закінчувався захід у розділі « Побут міщан на Гуляйпільщині» В подачі матеріалу було використано музичне оформлення, пісенна, поетична майстерність.
В рамках святкування дня міста співробітниками краєзнавчого музею був розроблений і проведений захід, присвячений урочистому відкриттю нової архітектурної споруди - фонтану.
В ході якого були висвітлені звичаї, традиції та обряди нашого народу. Показана історія розвитку міста Гуляйполя від давніх давен до сучасності. Захід включав в себе театралізоване дійство. Жителів та гостей міста вразило багатство духовної спадщини рідного краю, яка прозвучала у поетичних та прозових рядках! Режисерську постановку заходу підготували і провели директор та наукові працівники музею.

Один із найцікавіших уроків народознавства
«Вечорниці в українській хаті»
Мета уроку:
Пояснити всім присутнім гостям, що важливою складовою частиною культури кожного народу є його їжа. Розкрити невичерпне багатство української національної кухні; довести перевагу смакових якостей і раціональність давніх страв; показати легкість у засвоєнні рецептури, приготуванні страв і організації здорового харчування підростаючого молодого покоління. Пробуджувати цікавість до національної кухні, інтерес до традицій, побуту українського народу, використовуючи елементи народного побуту: мисник, макітри, лопата для хліба, кочерга, рогач, казани, товкач… На заході був представлений історичний матеріал «Різноманіття національних блюд на Україні».
Просмотров: 2568 | Добавил: VaniliN | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:

Все смайлы | Регистрация