П`ятниця, 26.Кві.2024, 11:41

Меню сайта
Друзья сайта

Банер сайту

банер сайту 

Код для вставки цього банера






Головна » 2012 » Березень » 17

Безмежні тирсові поля. Буйночубі
степовики. Вишневі солов’їні
садки. Дівчата скупані в люби-
стку. Тачанки, схожі на Зевса-
громовержця. І степові вітри,
настояні на цілющих травах,
випивши які стаєш закоханим і
врешті вічним…




Місто Гуляйполе розташоване в долині річки Гайчур, що з тюркської означає «гай» - вільний, «чул» - степ. На південь за 99 кілометрів від обласного центру Запоріжжя. На півночі Гуляйполе межує з Дніпропетровською областю, на сході – з Донецькою.

Гуляйполе засноване у 1785 році, як військова слобода Дніпровської укріпленої лінії, ділилось воно на 7 козацьких сотень: Бочанську, Вербівську, Піщанську, Подолянську, Польську, Херсонську і Гурянську. З 1923 року Гуляйполе набуває статусу районного центр ... Читати далі »
Просмотров: 4688 | Добавил: Администратор | Дата: 16.Бер.2012 | Комментарии (0)

Гуляйпільським районним краєзнавчим музеєм відпрацьована схема прийому на території Гуляйпільського району туристів та відпочиваючих.

проведено рекламування значущих туристичних об’єктів та маршрутів, міста Гуляйполя а саме:
в квітні 2011 року у м. Запоріжжі на виставці – ярмарці « Туризм, відпочинок , курорт», Гуляйпільським районним краєзнавчим музеєм була представлена виставка « Гуляйполе туристичне», краєзнавчий музей підготував буклети та сувенірну продукцію для привернення уваги туристичних фірм до історичної минувшини Гуляйпільського краю.

Також на даний час у Гуляйпільському районному краєзнавчому музеї діє виставка «Туризм на Гуляйпільщині», в якій представлені основні моменти історичних місць відпочинку для туристів. Розроблений туристичний маршрут по місту. Екскурсія включає ознайомлення з центром міста, який забудований архітектурними спорудами кінця Х1Х початку ХХ століття. Всі ці будівлі зберігають історію бу ... Читати далі »
Просмотров: 1783 | Добавил: VaniliN | Дата: 16.Бер.2012 | Комментарии (0)


До Дня 50-ї річниці від дня утворення районного краєзнавчого музею – театралізоване дійство «Гуляйполе –Маленький Відень»!;
Мета свята: ознайомити гостей з історією музею, історичними подіями, датами, особистостями у хронологічному перебігу часу (XIX початок XX століття до сьогодення.)
Історичний матеріал був поданий з використанням музичного, хореографічного та театралізованого оформлення.
Свято розпочалося у вестибюлі музею, де зібралися представники влади, освіти, культури, гості з сусідніх районів, працівники музею. Звучав «король всіх епох, його величність ВАЛЬС», дами у вечірніх сукнях пригощали келихом шампанського.
Ведуча вітала гостей, яким люб’язно надавала слов ... Читати далі »
Просмотров: 2008 | Добавил: Администратор | Дата: 16.Бер.2012 | Комментарии (0)

Відкрита виставка народних умільців. Лариси Павлівни Котової.
«ЧЕРВОНИМИ І ЧОРНИМИ НИТКАМИ»

Про народну вишивку України написано чимало наукових праць.
Вишиванка – це духовний символ нашого народу, його творчі пошуки, радість, горе, його перемоги та поразки. Завітавши до музею, на вишиті картини майстрині мали змогу подивитися всі шанувальники цього ремесла.
З великою цікавістю в музеї пройшла виставка «Червоними і чорними нитками», яка налічувала 50 робіт самобутньої майстрині Л.П.Котової. Творчий доробок включав у себе розмаїття тем: духовно-релігійна, дитяча, любовна лірика, пейзажна.
Мистецтво вишивання наша героїня опанувала самостійно. Кожну вишивку пані Лариса відчуває душею. Всі узори – особливі й неповторні в одному екземплярі.
Майстриня дивовижно об’єднала у своїй творчості малюнок і живопис. Роботи вражають чіткістю задуму, точністю орнаменту.
(Присутні: ... Читати далі »
Просмотров: 2567 | Добавил: VaniliN | Дата: 16.Бер.2012 | Комментарии (0)


КУ «Гуляйпільський районний краєзнавчий музей»

Районний краєзнавчий музей є безпосереднім культурним осередком регіону.
Щороку музей відвідують представники багатьох зарубіжних країн. Зокрема: Європейських: ( Франція, Німеччина, Польща, Італія, а також Американського континенту: ( Канада, Америка).
Музейними працівниками постійно вдосконалюються методи роботи.
- Це наукові конференції;
- Історичні кінозали;
- Літературні зустрічі;
- Подача матеріалу через театралізований показ; Музичне оформлення екскурсії.
Музей готує радіопередачі, газетні статті, виступи на регіональних заходах, з метою донесення історичної правди ( День пам’яті Голодомору в Україні, До Дня міста, до Дня Перемоги, До Дня Незалежності і т.п.)
... Читати далі »
Просмотров: 3208 | Добавил: VaniliN | Дата: 16.Бер.2012 | Комментарии (1)