Четвер, 28.Бер.2024, 10:13

Меню сайта
Друзья сайта

Банер сайту

банер сайту 

Код для вставки цього банера






Главная » 2012 » Березень » 17 » ТЕАТРАЛІЗОВАНЕ ДІЙСТОВО
18:59
ТЕАТРАЛІЗОВАНЕ ДІЙСТОВО

До Дня 50-ї річниці від дня утворення районного краєзнавчого музею – театралізоване дійство «Гуляйполе –Маленький Відень»!;
Мета свята: ознайомити гостей з історією музею, історичними подіями, датами, особистостями у хронологічному перебігу часу (XIX початок XX століття до сьогодення.)
Історичний матеріал був поданий з використанням музичного, хореографічного та театралізованого оформлення.
Свято розпочалося у вестибюлі музею, де зібралися представники влади, освіти, культури, гості з сусідніх районів, працівники музею. Звучав «король всіх епох, його величність ВАЛЬС», дами у вечірніх сукнях пригощали келихом шампанського.
Ведуча вітала гостей, яким люб’язно надавала слова привітання.
Історичний екскурс розпочався у зворотному напрямку з висвітленням сучасності, епохи 60-90 років, плавно перейшовши в період Великої Вітчизняної війни. Екскурсія супроводжувалася звуковими ефектами (потяг, величальні дзвони, пісні воєнних років.)
Особлива увага глядачів була прикута до розділу «Громадянська війна». Співробітники музею показали п’єсу «Три любові Нестора Махна».
В кімнаті міщанського побуту гості ознайомилися з культурною спадщиною початку XX століття. Під супровід музичних інструментів (фортепіано, скрипки, гітари) звучали літературні твори місцевих авторів.
Історичний матеріал, показ звичаїв і обрядів був висвітлений в розділі «Українська селянська хата початку ХІХ століття», з демонстрацією Гуляйпільського колориту в діалогах, піснях, з пригощанням гостей українською стравою – варениками.
Гості ознайомилися з новим розділом експозиції «Побут священнослужителів на початку XX століття», де збережено дух, традиції, речі, фотодокументи останнього настоятеля Свято-Троїцької церкви - отця Олександра Лоскутова.
На завершення святкового заходу ведуча запросила гостей до вестибулю, щоб знову насолодитися акордами чарівного вальсу.
Просмотров: 2001 | Добавил: Администратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:

Все смайлы | Регистрация