П`ятниця, 19.Кві.2024, 22:51

Меню сайта
Друзья сайта

Банер сайту

банер сайту 

Код для вставки цього банера






Главная » 2012 » Березень » 17 » КУ «Гуляйпільський районний краєзнавчий музей»
18:55
КУ «Гуляйпільський районний краєзнавчий музей»

КУ «Гуляйпільський районний краєзнавчий музей»

Районний краєзнавчий музей є безпосереднім культурним осередком регіону.
Щороку музей відвідують представники багатьох зарубіжних країн. Зокрема: Європейських: ( Франція, Німеччина, Польща, Італія, а також Американського континенту: ( Канада, Америка).
Музейними працівниками постійно вдосконалюються методи роботи.
- Це наукові конференції;
- Історичні кінозали;
- Літературні зустрічі;
- Подача матеріалу через театралізований показ; Музичне оформлення екскурсії.
Музей готує радіопередачі, газетні статті, виступи на регіональних заходах, з метою донесення історичної правди ( День пам’яті Голодомору в Україні, До Дня міста, до Дня Перемоги, До Дня Незалежності і т.п.)
Музей бере безпосередню участь у роботі з кінознімальними групами . Історія музею і міста представлена у документальних фільмах каналу 1+1 студія
« Контакт» документальний фільм « Непрощені», канал СТБ « Три любові Нестора Махна, 1-й Національний канал представить у кінці цього року нову роботу пов’язану з історією Гуляйполя. При допомозі працівників музею був відзнятий художній фільм « 9життів Нестора Махна». А також музей постійно співпрацює з регіональними масмедіа.
Музей багато років співпрацює з місцевими краєзнавцями Іваном Кириловичем Кушніренком – редактор місцевої газети, член НС журналістів України ,та краєзнавцем – Жилінським Володимиром Іллічем.
Завдяки їх кропіткій праці при безпосередній підтримці і допомозі музею світ побачили 22 документальних досліджень по історії краю, включаючи основні віхи історії, і участь району в цих подіях, а також історія сіл, та історія відомих постатей регіону.
На підставі вище названих матеріалів музей проводить історичні уроки, лекції, тематичні екскурсії. Завдяки унікальним дослідженням регіону неодноразово проводились конференції, уроки-реквієми, історичні кінозали. Щороку музей проводить авторські презентації книг, зустрічі з відомими краєзнавцями. З метою поглибленного вивчення історії краю учнівською молоддю, та з метою патріотичного виховання підростаючого покоління на прикладах своїх земляків.
У музеї проводяться літературно-музичні зустрічі з письменниками краю. Серед них прозаїк Іван Кушніренко., директор музею поетеса член НСП України Любов Геньба.
Неординарна робота музею у співпраці з краєзнавцем Сергієм Михайловичем Полтавцем. У 2008 році побачила світ книга « Діти дикого поля» видана у м. Слов’янськ об’ємом 526 сторінок. До книги увійшли не лише пошукові матеріали автора-упорядника, а також дослідницька робота наукових працівників музею.
Протягом року краєзнавчим музеєм постійно проводяться тематичні, оглядові екскурсії, екскурсії на замовлення колективів організацій та шкільних закладів.
З 2008 року до Гуляйполя відкрито екскурсійний маршрут. Місто Гуляйполе у 2003 році внесено у число історичних міст України, а з 2008 року внесено в сім чудес Запорізької області. З метою розвитку туристичної галузі, музеєм заключний договір з туристичним агентством « Фортуна» в
м. Запоріжжі. Отже музей приймає замовлення на екскурсії з туристичними групами, як у музеї, так і екскурсії по місту. Екскурсії по місту включають у себе ознайомлення з історичними архітектурними спорудами, пов’язаними з ім`ям Нестора Махна, а також відвідування родинного подвір`я Махнів.
Просмотров: 3207 | Добавил: VaniliN | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
1 Сергей  
0
Подскажите график работы Вашего музея. Спасибо

Имя *:
Email *:

Все смайлы | Регистрация